Allmänna villkor

Allmänna villkor

Bokning och bokningsbekräftelse

Du anmäler dig till kurs genom att fylla i ett anmälningsformulär. När det är ifyllt, skickas det en faktura till dig för kursavgiften. När du har betalat avgiften innan förfallodatum är din anmälan bekräftad och bindande, men den kan återtas enligt reglerna om ångerrätt i Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59), läs mer nedan.

Priser och betalning

Priserna för kurser anges på respektive sida för kursen. Pris för privatträning anges på hemsidan. Alla priser anges inklusive moms. Lokalkostnad kan tillkomma och framgår då separat.

Kursen ska vara betald inom 10 dagar från fakturadatum eller inom 48 timmar om kursen startar inom 14 dagar. Betalning sker till Pawesome Puppies Stockholm AB bankgiro 5677-0118. Om du inte betalar i tid riskerar du att din kursplats går till en annan. Skulle kursen vara fulltecknad meddelar vi dig och betalar givetvis tillbaka din kursavgift om den är betald.

Du måste alltid betala för privatträningen innan den äger rum. 

Ångerrätt och avbokning

Vi följer konsumentlagstiftning, inklusive lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Det innebär att du som privatkonsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela detta på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen löper ut. Du kan antingen mejla oss eller använda Konsumentverkets standardformulär, som du hittar här.

Ångerrätten gäller från den dag du har anmält dig till kursen eller privatträningen. Ångerrätten upphör vid kursstart eller privatträningen äger rum, oavsett om du närvarar vid kursstarten. Vid avbokning med hänvisning till distansköplagen återbetalas hela kursavgiften minus en administrativ avgift på 10% av beloppet. Denna avgift är till för att täcka Pawesome Puppies kostnader i samband med er avbokning.

Notera att ångerrätten inte gäller för föreläsningar eller för köp som understiger 400:-. Anmälan är i dessa fall bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan. Mer information om ångerrätt finns på Konsumentverkets hemsida.

Om du återtar sin anmälan efter att ångerrätten förfallit men innan dag för start av kurs/utbildning, återfår du anmälningsavgiften med avdrag för 500 kronor/kurs eller 150 kronor/privatträning. Avbokar du samma dag som eller efter kursstart eller privatträning, har du inte rätt till någon återbetalning.

Vaccination och sjuka hundar

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendationer. Valp kan påbörja valpkurs innan påfyllnadsdosen som ges vid 3 månaders ålder, under förutsättning att grundvaccinationen är gjord. Rådgör med din veterinär om du är osäker. Om hunden är sjuk ska den stanna hemma, särskilt om det är något som smittar, såsom kennelhosta. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund.

Inställd kurs

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs med för få anmälda och vid händelser som är utom vår kontroll, inklusive instruktörens sjukdom. Om kursen blir inställd eller om du inte blir antagen återbetalas inbetald avgift utan avdrag. Du kan även välja att ha kursavgiften innestående men kursavgiften skall då utnyttjas inom ett år.

Nyhetsbrev

Du godkänner vid anmälan att du hamnar på Pawesome Puppies maillista för nyhetsbrev med information om kurser, föredrag och andra aktiviteter. Du kan när som helst välja att avregistrera dig från maillistan.

Övriga villkor

Enligt lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund och det gäller självklart även när ni är på kurs och vid privatträning.

Pawesome Puppies har ingen försäkring som gäller hundar eller kursdeltagare utan du behöver ha en egen ansvars- och/eller hemförsäkring.

Löptikar är välkomna, utom under de mest intensiva löpdagarna (höglöpet). Du som hundägare är då välkommen att delta utan hund.

Pawesome Puppies har upphovsrätt till samtligt material som du mottar via våra tjänster. Det innebär att du inte får dela materialet utan tillåtelse.

Dessa allmänna villkor kan ändras från tid till annan för att reflektera ändringar i verksamheten, lagar eller liknande. Uppdaterade villkor finns alltid på hemsidan. En anmälan till kurs eller privatträning räknas som bekräftelse av villkoren. Anmälan betyder därmed att kunden har läst och accepterat de allmänna villkoren och är bunden av dessa.

Pawesome Puppies behandling av personuppgifter framgår i vår integritetspolicy.